Rally-lydighet


Rallylydighet er en hundesport som oppsto i USA. ​I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.

Sporten går ut på å gå gjennom en bane som består av 15 - 22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer. Eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhvert om man gjør noe feil. Når man kommer oppover i klassene kommer det flere skilter med høyere vanskelighetsgrad.


I denne hundesporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Eier har lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.


Gudbrandsdal hundeklubb har ingen organiserte treninger i rally-lydighet for øyeblikket, men har alt som trengs av utstyr. Ønsker du å trene rally-lydighet på fellestreningene i lydighet/bruks, er det bare å komme, men du må da være selvhjulpen.


Her finner du mer informasjon om rally-lydighet.